IDÉN ÚJRA VÁLKÖRZÉS!

Egy nap, amikor MINDENKI győztes! A Válkörzés egy olyan nonprofit sportrendezvény, amely megmozgatja az egész családot kisunokától a nagypapáig. Futó- illetve kerékpáros távjainkat úgy alakítottuk ki, hogy elsősorban a mozgással ismerkedőket szólítsa meg.

Mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy próbára tegye magát, és kiderüljön, képes-e a szimbolikus, egyben nagyon komoly teljesítményt kihozni magából.

Időméréstől nem kell tartani, ezzel is kiemelve, hogy ez nem verseny, hanem hagyományos értelemben vett kihívás, ahol önmagunk legyőzése a cél.

AZ ONLINE NEVEZÉSI IDŐSZAK LEZÁRULT, IDÉN IS FANTASZTIKUS LÉTSZÁMMAL FOGUNK ÖSSZEGYŰLNI!

MI A RENDEZVÉNY CÉLJA?

Bízunk benne, rá tudunk világítani, hogy egy vidéki kis településen is vannak olyan sportolási lehetőségek, amelyek nem igényelnek sportcsarnokokat, uszodákat, speciális infrastruktúrát, mindamellett biztosítják az együtt mozgás örömét. Az eseménnyel hagyományt szeretnénk teremteni, létrehozva egy évente ismétlődő futó és kerékpáros kihívást. Mindezt pedig többségében közösségi munkával illetve szponzoraink segítségével, minimális nevezési díj ellenében tesszük.

A futó és kerékpáros kihívás mellett középpontban már nem csak egészségtudatosság, hanem a sokszínűség is áll: számos különböző sport- és kulturális programmal is készülünk a kihíváson felül és kiemelt vendégünk lesz a Tordasi Értelmi Fogyatékosok Otthonának csapata. 

Nevezéseddel Te is hozzájárulsz ahhoz, hogy a Válkörzés a Váli-völgy emblematikus eseményévé váljon, amelyet a helyiek hívtak életre nem csak helyiek számára, az egészséges életmód és a közösen eltöltött szabadidő örömünnepeként.

ALAPINFORMÁCIÓK

Időpont: 2024.06.01. 8:00-16:00

Helyszín: 2473 Vál, Széchenyi utcai futball pálya

Rendező: „Váli Gyermekek Jövője” Alapítvány

Szervező partnerek: Bencsik Barnabás, Bencsikné Mészáros Csilla

Választható távok

Futóknak

5 km (aszfalt és murva) rajt: 9:35 

10 km (2 kör az 5km-es pályán, térkép) rajt: 9:35

2 km (aszfalt) rajt: 11:20

1 km (aszfalt) rajt: 11:40

Az 1km-es távon mutassátok meg sokszínűségeteket. Öltözzetek minél színesebben, teljesítsétek babakocsival, rollerrel, görkorcsolyával, futóbiciklivel, fussatok együtt a Tordasi Értelmi Fogyatékosok Otthonának csapatával.
Ezt a távot kifejezetten ajánljuk a családoknak, akár kisebb gyerekekkel is. Azon kívül, hogy szabad levegőn, mozgással töltitek el a közös időt, azon kívül fantasztikus hangulat szokott lenni, a gyerekek egymással is ismerkednek, barátkoznak, versenyeznek. Az 1 és 2 km távok útvonalát ITT, az 5 és 10 km távok útvonalát ITT tudod megnézni.

Bringásoknak

28 km (vezetett túra, 200m szintkülönbséggel) rajt: 8:40

6.5 km (terep, 50m szintkülönbség) rajt: 8:50

5 km (aszfalt és murva) rajt: 10:40

A 28km-es túrán minimum 24 colos váltós kerékpárral lehet részt venni az útvonal jellege miatt. Válból indulva a patakparton hajtunk Kajászóra, ahol a Budapest-Balaton kerékpárúton érjük el a pázmándi kerékpáros pihenőhelyet. Itt egy kis pihenő és frissítő után, bevárva a lassabban haladókat indulunk vissza Válba. A túrát hárman vezetik biztosítva a vezetést, a zárást és az esetleges szervízelést. Murvás, meredek és gyors szakaszokat is tartalmaz az útvonal. Csak felkészített kerékpárral és bukósisakban indulj el. A távon orvosi segítséget nem tudunk biztosítani. A 28km táv útvonalát ITT, a 6.5 illetve 5 km távok útvonalát pedig ITT tudod megnézni.

FONTOS TUDNIVALÓK

HOGYAN TUDSZ NEVEZNI?

Az előnevezési időszakban (2024.03.09 – 2024.04.12 között) online regisztrációt követően átutalással vagy készpénzesen tudod rendezni a részvételi díjat. Több nevezést is utalhatsz egyszerre. Az utalási és a személyes készpénzfizetési adatokat a regisztrációt követően a köszönőoldalon fogod látni, illetve elküldjük emailben is.

Korlátozott számban lehetőség lesz a helyszínen is nevezni, amennyiben az előregisztrációk száma nem éri el azt a számot, mely létszám felett már nem tudunk biztonsági okokból több résztvevőt fogadni. Ezt csak az előregisztrációs időszak lezárása után fogjuk látni, így nem érdemes halogatni, mert ha ekkor derül ki, hogy nem tudunk a helyszínen több nevezést fogadni, akkor sajnos lemaradhatsz az eseményről.

Nevezés

Kérjük, minden családtagra külön nevezést adjatok le, adatvédelmi és adminisztrációs okokból.

Nevezés

Egy fő távot kell választanod, amihez a rajtszámot is kapod. Ennél a távnál biztosan számítani fogunk rád, azonban nyugodtan részt vehetsz bármilyen másik táv teljesítésében is, de csak ezért a távért kapsz majd érmet. Rajtidőkről ITT tájékozódhatsz.

Ezt a távot nem ajánljuk kezdőknek, ezért ha ilyen távon nincs még tapasztalatod illetve a kerékpárod nincs min. 24 colos, akkor azt javasoljuk, hogy válassz egy másik távot.

Ft

TUDNIVALÓK AZ ESEMÉNY NAPJÁRA

Alapinformációk

A helyszínen férfi és női öltözőket, mosdót, wc-t biztosítunk.

Rajtszám-felvétel helyszínen 8:00-tól, rajtok 8:40-től. Kérünk mindenkit érkezzen időben! Ügyelj rá, hogy a rajtszámod mindig jól látható legyen: helyesen erősítsd fel, elöl viseld, ne hajtsd össze.

Az eseményen csomagmegőrzésre lesz lehetőség, de az értékekért felelősséget nem vállalunk.

Nem ajánlott részvétel közben a külvilág zajait tompító bármilyen lejátszót egyszerre mindkét fülbe bedugva használni, mert ezzel akadályozhatod a többi résztvevőt és a munkájukat végző szervezőket, orvosi csapatot.

Étkezés

Nagy örömmel tudatjuk Veletek, hogy a magyar ’gasztrotérkép’ jelentős szereplője, a Cukorborsó Kertvendéglő hozza nekünk a mobilkemencében sült nápolyi pizzákat, kézműves hamburgereket és wrapokat. Hogy a klasszikusok se maradjanak ki, friss lángost is vásárolhattok majd.
Az édességek szerelmesei a Válon oly nagy népszerűségnek örvendő kürtőskalácsos standnál választhatnak maguknak finomságot és a tavalyról ismert csavaros fagyival hűthetik le magukat.
Aki pedig megszomjazik, annak nem csak limonádék és csapolt sörök olthatják szomját, hanem a nadapi Fuchs Ujvári Pincészet kiváló borai és házi készítésű szörpjei is!

PROGRAMOK

Mivel az egész rendezvény a sokszínűség jegyében kerül megszervezésre, ezért magától értetődő volt, hogy a programoknak is sokszínűnek kell lennie. Így – a teljesség igénye nélkül – ezekkel a lehetőségekkel várunk Téged és családodat: ugrálóvárak, Generali szűrőbusz, tollaslabda pálya, lábtengó, családi versenyek, ügyességi biciklis pálya, pilates, reformer edzés, kézműves foglalkozás, élő környezetismeret, rajz workshop, bábszínház, aprócska néptánc, ringató, zumba, gyerekfoci, gyógynövény séta, nordic walking túra.

Néhány programunk előregisztrációt igényel, melyre az érdeklődést az előregisztrációs nevezési űrlapon is le lehetett adni, a programokra történő regisztráció azonban a folyamatban lévő egyeztetések miatt csak később lesz elérhető. Erről emailt küldünk azok számára, akik érdeklődésüket jelölték az űrlapban és feliratkoztak a hírleveleinkre. Mindenki más a Facebook oldalunkon értesülhet a részletekről.

Egészségügyi információk

Ha a kihívás napján a rajt előtt valamilyen egészségügyi panasz merülne fel, az orvosi segítséget a célterületen találod meg. Ha az útvonalon a mezőnyben valaki rosszul lesz, a legközelebbi kilométerjelző tábla őrének kell szólni, vagy a frissítő állomáson kell jelezni hol történt a rosszullét. Minden rajtszámon van egy SOS orvosi szám is.  Ha gyógyszer hatása alatt vagy valamilyen egészségügyi körülmény fennállása mellett sportolsz, ezt írd a rajtszámod hátoldalára. Bármilyen szokatlan jelet érzel magadon sportolás közben, lassíts, állj meg, ha kell, kérj segítséget!

A sporttevékenység az összes élettani előnye mellett – nagyon kis mértékben ugyan, de –veszélyeket is jelenthet.
Fontos, hogy komoly teljesítmény előtt konzultálj az orvosoddal. Csak felkészülten vegyél részt az átlagosnál nagyobb igénybevételt jelentő sporteseményen vagy megterhelőbb edzésen! Betegen, sérülten, lázasan, hányás vagy hasmenés után NE vegyél részt a kinézett eseményen!

A fentiek nem függenek a sporttevékenység hosszától, egyedi, hogy kinek mi jelent komolyteljesítményt. Légy felelős önmagadért, sportolj okosan!